Μήλο ή σοκολάτα. Το δίλημμα της Σύγχρονης Διατροφής

​Τιμή Προσφοράς: Από 157  ΜΟΝΟ 87 ευρώ!!

ΔΩΡΕΑΝ τα έξοδα αποστολής

 

Επιστημονικοί Σύμβουλοι: 

Evans Chicks, Βιοχημικός

Jenni Fleetwood, Ιατρός - Διατροφολόγος

Μερόπη Μανταίου,Επιμελήτρια Νοσοκομείου Σωτηρία

Σχεδιασμός - Επιμέλεια Έργου:

Μαρία Αποστολοπούλου, Επιμελήτρια εγκυκλοπαιδικών έργων

Συνεργάτες Σύνταξης: 

Νάνσι Βισότζκι, Βιολόγος - Διαιτολόγος

Δήμητρα Μπότση, Καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας

Αθανάσιος Σχίζας, Χειρουργός Οδοντίατρος

Απόστολος Αποστολόπουλος, Γεωπόνος

Βασιλική Τζόκα, Θεολόγος - Επιμελήτρια

Ηλίας Παπαζαχαρίας, Μεταφραστής ιατρικών έργων

Τζένη Μπαριάμη, Μεταφράστρια

Νικόλας Πελεγρίνης, Σεφ Σχολής Le Monde     

 

Εκδόσεις Κωσταρά, 2012-13

ISBN 978-960-98178-2-0

 

Περίληψη:

Η διατροφή είναι στενά συνδεδεμένη με την ενέργεια, την απόδοση στην εργασία, την μακροζωία και γενικότερα με την καλή υγεία. Η καλή υγεία δεν είναι ζήτημα τύχης ή θεϊκής παρέμβασης. Χωρίς να υποτιμούνται και άλλοι παράγοντες που μπορούν να συνυπάρχουν (όπως η κληρονομικότητα, ο καθαρός αέρας και η ζωή στην ύπαιθρο, ο ήλιος, η άσκηση, οι υγιεινές συνήθειες, η συναισθηματική ισορροπία, η ανάπαυση, ο καλός υπνος), η τροφή η κατάλληλη σε ποιότητα και ανάλογη σε ποσότητα, κτίζει το οικοδόμημα που λέγεται "υγεία", η οποία συνίσταται σε γερά νεύρα, αντοχή, αντίσταση στις ασθένειες, δραστήριο και ζωηρό μυαλό, αισιοδοξία και δύναμη.

Σήμερα η διατροφή δεν έχει ως μοναδικό στόχο να κορέσει το αίσθημα της πείνας και να συντηρήσει τον οργανισμό, αλλά έχει γίνει τέρψη οπτική, γευστική και συναισθηματική. Για να κατανοηθούν καλύτερα τα διατροφικά ζητήματα θα πρέπει να τονισθεί η διαφορά που υπάρχει μεταξύ τροφής και διατροφής, που πολύ συχνά συγχέονται. Οι όροι χορτάτος και καλά διατρεφόμενος δεν είναι ταυτόσημοι. Ο χορτασμός αφορά στη ποσότητα, το αίσθημα κορεσμού, ενώ η καλή και ισορροπημένη διατροφή προϋποθέτει, πέρα από την απαιτούμενη ποσότητα, την ποιότητα της τροφής που είναι απαραίτητη στον οργανισμό.

Με στόχο την καλύτερη ενημέρωση του αναγνώστη, το παρόν βιβλίο άντλησε πληροφορίες από τις σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις γύρω από τη δυναμική των τροφών. Παράλληλα, προσπάθησε να αξιοποιήσει τις νέες αντιλήψεις του 20ού αιώνα, που αποδεικνύονται η συναρπαστηκότερη στιγμή στον κόσμο της διατροφής, τα οφέλη των οποίων ανήκουν σε όλους μας.

 

Δείτε αναλυτικά όλες τις ενότητες του βιβλίου ΕΔΩ.

Go to top